Pastramă de Miel la Cuptor

Ingrediente:  1 bucățică de pastramă de miel (aproximativ 1 kg)  3 căței de usturoi, mărunțiți  2 lingurițe boia dulce  1 linguriță cimbru uscat  1 linguriță rozmarin uscat  1/2 linguriță piper negru măcinat  2 linguri ulei de măsline  Sare, după gust Mod de preparare:  Pregătește marinada:  Într-un bol, amestecă usturoiul mărunțit, boiaua dulce, cimbrul, rozmarinul, piperul, uleiul de măsline și sare. Obții astfel o marinadă aromată.  Marinează pastrama:  Unge pastrama de miel cu marinada pe ambele părți. Masează bine pentru a impregna carnea cu aromele.  Lasă la marinat:  Pune pastrama într-un vas sau într-un sac de plastic sigilat și lasă-o la marinat în frigider timp de cel puțin 6 ore sau, ideal, peste noapte.  Preîncălzește cuptorul:  Încălzește cuptorul la 180°C.  Coc la cuptor:  Pune pastrama marinată într-o tavă de copt și introduce-o în cuptorul preîncălzit.  Coace timp de aproximativ 1,5 – 2 ore sau până când pastrama este fragedă și aurie.  Lasă să se odihnească și taie:  După ce pastrama este gata, lasă-o să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o tăia.  Taie pastrama în felii subțiri și servește-o caldă.  Opțional – Sos pentru servire:  Poți pregăti un sos simplu din iaurt cu usturoi, mentă și lămâie pentru a însoți pastrama.